Stomatološki tretman ne mora biti traumatično iskustvo


Zdravlje

najbolji stomatolog u beogradu

Mnogima je odlazak zubaru noćna mora. Neki zbog lošeg prethodnog iskustva, neki zbog određenih iracionalnih strahova odgađaju posjet stomatologu čak i kada zub zaboli. Bol se tada rješava analgeticima, ali se ne rješava uzrok - čak se pogoršava. Ključno u tim trenucima je pronaći stomatologa koji će vam uz pravi pristup pomoći da se riješite straha i trenutne bolesti zuba.

Koje su najčešće bolesti zuba?

U najčešće bolesti zuba spadaju bolesti koje se tiču samog zuba, njegovog korijena, kao i zubnog mesa. Čest uzročnik koji dovodi do bolesti su bakterije. Kada se nakupe na zubu nastaje karijes koji nagriza caklinu i sam zub te stvara rupu u njemu. Ta rupica se ne može uvijek primijetiti, a vrlo često bol izostane, pa se dogodi da je zub ugrožen, a da to i ne primijetimo. Zbog ovakvih situacija najvažnije je ići na redovite kontrole kod stomatologa, jer on jedini može otkriti karijes čak i na nedostupnim mjestima. Također, kada se karijes ne liječi na adekvatan način, može doći do upale zubnog živca (pulpitisa) koja na kraju mora rezultirati vađenjem živca. Što se tiče zubnog mesa, jedna od najčešćih bolesti je parodontopatija. Najgora stvar kod ove bolesti je što za nju nema lijeka, no s druge strane može se spriječiti, ali i kontrolirati.

Najbolji stomatolog u Beogradu otklonit će sve uzroke boli, uz savjete za bolju oralnu higijenu

Budući da su bakterije u ustima i zubima glavni okidač za razvoj bolesti zubi i desni, glavni način prevencije je besprijekorna oralna higijena. Ako pitate nekoga ko je najbolji stomatolog u Beogradu, reći će vam da je to neko ko ima višegodišnje iskustvo u lečenju svih navedenih bolesti i ko ima najsavremenije materijale i opremu, odnosno najmoderniju ordinaciju. Osim liječenja zubi, stomatolog je i taj koji daje prave savjete kako poboljšati njegu zubi, koje navike trebamo usvojiti kako bismo spriječili nastanak i širenje bolesti.

Što se događa kada karijes i parodontoza uzmu maha

Najveći problem je što je karijes u početku nešto što se vrlo lako rješava popravkom i ugradnjom plombe. Međutim, kako se karijes brzo širi, to uzrokuje daljnje probleme, odnosno popravka je zahtjevnija, ponekad uključuje utrnuće živca, kao i gubitak određenog dijela zuba. To se kasnije kompenzira krunicama, što je ipak zahvat koji zahtijeva zahvat i određeni iznos novca. S druge strane, puno veći problem nastaje kada se parodontoza zanemari - jer dolazi do potpunog gubitka zuba u čeljusti, bez šanse da se to spriječi. Parodontoza nastaje zbog taloženja bakterija i kamenca koji u početku uzrokuje upalu zubnog mesa koja kasnije postaje kronična i uzrokuje oštećenje kosti. Zbog toga se zubno meso povlači, a zubi počinju klimati i ispadati. Tada je jedino rješenje ugradnja implantata (ponekad je i to nemoguće ako postoji deformacija čeljusne kosti), kao i ugradnja umjetne čeljusti, totalne. Kako se radi o situaciji koja se može dogoditi i mladima i starijima, svakako je nešto o čemu treba voditi računa i spriječiti je.


Srodni tekstovi:


Globalni financijski trendovi i njihov utjecaj na štednju

Svijet se neprestano mijenja, a globalne financijske sile su jedan od ključnih faktora koji oblikuju...

Detaljnije

Kako znati da je med pravi?

Prepoznavanje pravog meda u moru različitih proizvoda na tržištu može biti izazovno, ali post...

Detaljnije

Tri stvari koje trebate znati o električnim trotinetima

            Danas veoma popularno prevozno sredstvo, električni trotin...

Detaljnije

Kako našminkati oči da izgledaju krupnije?

Naglasiti oči i učiniti ih vizualno krupnijima jedan je od najčešćih trikova u svijetu &scaro...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS