Kako da ne budete prevareni pri izdavanju stana strancu


Financije Zanimljivosti


Otkako je porastao broj stranaca u našoj zemlji, a potraznja stanova za izdavanje postala basnoslovno visoka, mi koji izdajemo nekretnine se stvarno pitamo kako da sigurno izdamo naš stan. 

Možda ste i sami primetili da je sve veći broj Rusa u zemlji, a naš narod nije baš toliko siguran da im na prvu loptu preda svoju nekretninu gde će živeti. 

U ovakvim situacijama treba se posavetovati sa stručnim licem, saslušati koji su saveti advokata i delati prema njima. Izdvajamo vam nekoliko njih. 

Zatražite dokumenta

Bilo da ste imali kontakt sa državljaninom naše zemlje ili strancem, vrlo je bitno da odmah na početku zatražite ličnu kartu i uslikate je kako biste poverili identitet te osobe. Ovako ćete biti delimično sigurno. Recimo, ako prođe nekoliko meseci, a vi i dalje niste dobili kiriju od podstanara niti bilo kakvo objašnjenje, lična karta od te osobe će vas koliko-toliko učiniti spokojnim, jer je uvek možete priložiti nadležnim organima ukoliko se desi nešto nepovoljno.

Međutim, nekad lična karta prosto nije dovoljna. Verovatno ste i sami čuli da su ovakvi slučajevi prevara česti i ponekad nadležni ne stižu da se posvete svakom slučaju. Stoga vam preporučujemo da čujete koji su saveti advokati. 

Advokati vam mogu reći šta treba da radite u ovakvoj situaciji, da bi vaša imovina bila potpuno bezbedna. 

advokat drzi hemijsku

Angažujte agenciju za nekretnine

Pored potpisivanja ugovora, advokat za nekretnine će vam vrlo verovatno predložiti da kontaktirate agenciju koja će vam uštedeti vreme pri pronalaženju novog podstanara. Ono što je najbitnije jeste da će agencija detaljno ispitati svakog potencijalnog podstanaka, koji je zainteresovan za vaš stan (da li ima stalna finansijska primanja, gde radi, koliko planira da ostane u vašem stanu i slična pitanja). Agencija će od podstanara takođe zahtevati potpisivanje ugovora, kao i proviziju, na šta će, verujemo, pristati samo oni koji su sigurno da će živeti u određenom stanu. Svakako treba biti pažljiv. 

Izdavanje stana, Zemun, Vračar, Dorćol ili u nekoj drugoj opštini, zahteva pažljivost i postepen korak. Svi bismo mi hteli da što pre uselimo novu osobu i od nje dobijamo kiriju, ali sigurno je da ne treba žuriti. Dok ne budete uvereni da je to osoba kojoj možete verovati na reč, ne idite dalje. 

Podstanar “na preporuku”

Verovatno je najbolja opcija kada vam je podstanar osoba koju bar delimično poznajete ili ste čuli od svog prijatelja, koji takođe izdaje nekretninu, za tu osobu da uredno plaća kiriju i ostale troškove. 

Kada u svoj stan uselite nekog takvog, velike su mogućnosti da nećete imati neželjnih situacija. Takođe ćete vrlo verovatno saznati i odakle je ta osoba, čime se bavi i slično, što će vas dodatno učiniti mirnim. 

Advokati za nekretnine vam takođe mogu reći šta je potrebno da vi kao vlasnik stana pripremite od papira, da bi obe strane bile mirne. Saveti advokata i drugih nadležnih organa su presudni kada je u pitanju izdavanje stana. Zemun je trenutno lokacija gde je porasla tražnja za izdavanjem, tako da bi Zemunci trebalo da obrate pažnju na ovo. I ne samo oni, već svi mi iz ostalih beogradskih oština, ali i drugih gradova. 

Možda vas zanima i Sve što biste trebali znati pri kupnji novog stana?Srodni tekstovi:


3 razloga koji pokazuju da su narukvice savršen poklon

Asortiman nakita je vrlo bogat i raznolik, zbog čega u svakom trenutku možete pronaći savršen...

Detaljnije

Može li terapija bojama pomoći boljem svakodnevnom funkcioniranju?

Terapija bojama nije ništa novo o čemu bismo mogli govoriti kao o nečemu što ne postoj...

Detaljnije

Sve što biste trebali znati pri kupnji novog stana

Veliki broj mladih odlučuje se samostalno podići bankarski kredit kako bi jednom zauvijek rije&scaro...

Detaljnije

DARUJE VAM NAKIT!

Čovjek ima samo jednu priliku da stvori prvi dojam o sebi, kada uspostavlja novo poznanstvo. To je s...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS