Kod kupnje krovnih kofera cijena ne smije biti presudan faktor pri odabiru


Auto Turizam

Opšte je poznato da kada idemo na duži put kolima nikada nema dovoljno mesta za sve stvari koje treba da spakujemo. Dovoljno je, na primer, da svi članovi četvoročlane porodice na putovanje ponesu kofer srednje veličine u koji će spakovati svu garderobu, kozmetiku i odeću neophodnu za desetak dana i da auto odjednom postane tesan jer prtljažnici prosečnih automobila nisu dizajnirani za ovu količinu kofera. 

Situacija postaje još gora ako treba da se spakuju kolica za bebe, dubak i slične stvari neophodne za novorođenče. Najjednostavnije rešenje za ovaj problem su krovni koferi u koje se može spakovati sav višak prtljaga.Međutim, kada su u pitanju krovni koferi cena je često faktor zbog kog mnogi strahuju da kupe ovaj praktičan dodatak za auto.

Ipak, kada se kupuju krovni koferi cena nije nešto što treba da odbije vlasnike automobila jer će se oni isplatiti već nakon prvog putovanja. Njihova vrednost se najbolje vidi tek tada, nakon što se sve neophodne stvari spakuju bez problema i kada ostane dovoljno mesta na zadnjem sedištu automobila i na podu iza vozačkih i suvozačkih vrata, pa svi putnici mogu da sede normalno i nesmetano uživaju u vožnji.

Koliko koštaju krovni koferi?

Kada su u pitanju krovni koferi cena varira od njihove veličine, kvaliteta izrade i marke. Najjeftiniji na našem tržištu su oko stotinak evra, a ima i onih koji koštaju oko 2000 evra. Cena krovnih kofera varira i od aerodinamičnosti, odnosno dizajna samog kofera. 

Poznato je da je vožnja sa koferima za auto malo teža, da se stvara otpor zbog dodatne visine, da bočni udari vetra dodatno destabilišu auto, pogotovo prilikom skretanja, pa se proizvođači trude da naprave što aerodinamičnije kofere koji neće praviti preveliki otpor pri vožnji.

Kada se kupuju krovni koferi cena je veća ako nemate nosače

Koferi za auto se montiraju na krovne nosače i oni moraju da budu usklađeni. Ako se kupuju nosači i krovni koferi cena će biti uvećana za cenu nosača koji koštaju oko 50ak evra.

Kako odabrati odgovarajući kofer za auto?

Kada se biraju krovni koferi cena ne treba da bude presudan faktor prilikom kupovine. I da odaberete najskuplji, to nije garancija da će on odgovarati tipu Vašeg automobila i nosača, ako su oni već bili ugrađeni na krov automobila. Pri kupovini pre svega treba da obratite pažnju na veličinu kofera, njegovu dužinu i visinu. 

Iako je savet da se kupi najveći mogući kofer za auto, ovo ne znači da bukvalno treba da odaberete najveći u prodavnici, već najveći koji može da stane na krov. Krovni kofer ne treba da štrči ni napred i pozadi, to nije bezbedno i auto je u tom slučaju mnogo manje stabilan. Kofer neodgovarajuće veličine može da napravi problem i prilikom otvaranja gepeka, pogotovo kod terenskih vozila, pa i na to treba da obratite pažnju.

Pošto je preporuka da se auto ne vozi uvek sa koferom, već da ga nakon putovanja skinete, spakujete u zaštitnu vreću i odložite, trebalo bi da još pre kupovine razmislite gde ćete ga čuvati i koliko mesta će Vam zauzeti u garaži, podrumu ili na tavanu.
Srodni tekstovi:


Keramičke pločice - više od samo zidne i podne obloge

Unutrašnji dizajn je prava umjetnost koja zahtijeva pažljivo izbalansiran spoj estetike, funk...

Detaljnije

Štit za vašu oazu mira - Poboljšajte sigurnost svog stana

S obzirom na sve veću užurbanost koja nas prati u svakodnevnom životu, osjećaj sigurnosti u vlastito...

Detaljnije

Renoviranje stana: ključ u ruke - Planiranje i izvođenje velikih promjena

Renoviranje stana može biti velika i zastrašujuća avantura. To je jedan od najvažnijih projek...

Detaljnije

Zašto je auto na akumulator izvrstan poklon za dječaka?

Obično mnogi roditelji teže da ispune očekivanja svoje dece od malih nogu. Neki u tome preteruju, a ...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS