Na što treba obratiti pozornost pri odabiru kamere za video nadzor?


Zanimljivosti


Kamere za video nadzor su jedan od najvrjednijih rezultata tehnološkog razvoja. Uz pomoć kamera za video nadzor sada možemo potpuno osigurati svoju kuću, stan, poslovni prostor ili bilo koji drugi objekat i tako biti sigurni i bezbedni od neželjenih i neugodnih situacija. One nam služe evidentirati sve sumnjive radnje oko objekta koji želimo osigurati i podiže naš nivo kontrole nad objektom na višu razinu. Pomoću njih predupređujemo neugodne situacije kao što su krađe, vandalizam ili neki drugi oblik prestupničkog ponašanja prema našoj imovini ili drugim stvarima koje su nam važne. 


Također, materijal snimljen kamerama za video nadzor se prema zakonu smatra materijalnim dokazom, što je vrlo važno u slučaju ako je određeni problem u vezi sa objektom koji se obezbeđuje potrebno rješiti na sudu. Uz sve to, kamere za video nadzor pružaju i osećaj sigurnosti i bezbednosti, štiteći naš dom od neželjenih posjeta ili radnji. Ukoliko nameravate kupiti kameru za video nadzor, pre same kupnje važno da se informirati se o karakteristikama ovih uređaja kako biste donijeli što bolju odluku i bili u potpunosti zadovoljni kupnjom. Razmotrimo na koje to karakteristike treba obratiti pozornost u cilju kupnje odgovarajuće kamere za video nadzor

Rezolucija slike


Jedan od osnovnih uvjeta koje treba zadovoljiti kvalitetna kamera za video nadzor je kvaliteta videa odnosno slike. Budući da vam usnimljen materijal služi za procjenu šta se događa u okolini osiguranog objekta u vašoj odsutnosti, vrlo je važno da snimaka bude jasna i pregledna, jer je takva snimka puno upotrebljivija i učinkovitija u odnosu na one niže rezolucije gde je moguće vidjeti samo siluete i drastične pokrete. Kamera sa dobrom rezolucijom će vam omogućiti dobru vidljivost događaja oko objekta, ali i aktera. 

Noćni i dnevni način rada


Pre nego se odlučite na kupnju, razmislite trebate li kameru za noćno ili dnevno snimanje, jer se ova dva modela razlikuju prema specifikacijama i tehničkim karakteristikama. Kamere za noćni način rada su posebno dizajnirane za smanjenu vidljivost tjekom noći, a temelje se na tehnologiji infracrvenog svjetla (IR). Savjetujemo da odaberete kameru koja ima i funkciju noćnog rada prilikom snimanja, budući da je funkcija video nadzora da učinkovito osigura objekat u svakom trenutku.

Vidno polje (pokrivenost) snimanja


Još jedan važan kriterij koji će odrediti koji ćete model kamere kupiti. U skladu sa vašim potrebama i specifičnom lokacijom kamere, imate na raspolaganju kamere sa širim i užim vidnim poljem. Dakle, imate kamere sa kutom pokrivanja od 90°, što je dobra pokrivenost ukoliko želite pokriti celu prostoriju, i tu vidljivost ćete postići ako ovu kameru postavite u kut sobe. Kamere sa upola manjim vidnim poljem su sasvim dovoljne ako želite da postavite kameru, na primer, na ulazna vrata. 

Video nadzor cijena - šta sve utiče na cijenu kamere?


Budući da osigurava vašu osobnu sigurnost i sigurnost imovine, ulaganje u video nadzor se svakako isplati. Njena učinkovitost je tim veća koliko je cijena veća, budući da cijena diktira kvalitetu svake komponente kamere za video nadzor. ukoliko trebate osigurati neki mali objekat, kupnja jakog sustava video nadzornog nije nužna, ali je ipak preporučljiva, budući da je vaš početni motiv zaštititi objekt, a ako ga namjeravate zaštititi, onda je to svakako važano. Za kuću, stan i poslovne objekte preporučljivo je izdvijiti potrebnu svotu novca kako biste kupili kvalitetne i jake kamere izvrsnih karakteristika, koje će zaista u potpunosti poslužiti svrsi, a to je maksimalna zaštita i praćenje događanja oko objekta
Srodni tekstovi:


Koliko je korisno štedjeti u stranoj valuti?

Banke daju veće kamate na štednju u dinarima, ali korisno je štedjeti i u stranoj valu...

Detaljnije

Otvaranje franšize u Hrvatskoj

Mislite da se uspješna franšiza ne može otvoriti u Hrvatskoj? E, pa niste u pravu! Zap...

Detaljnije

Restorani Beograd TOP 5 Doživite vrhunsko gastronomsko iskustvo

Restorani Beograd nude idealan spoj tradicije i modernog, a gastronomska ponuda je bogata za svaki u...

Detaljnije

Može li terapija bojama pomoći boljem svakodnevnom funkcioniranju?

Terapija bojama nije ništa novo o čemu bismo mogli govoriti kao o nečemu što ne postoj...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS