Koje su platforme za rad na visini?


Zanimljivosti

platforme za rad na visini


Razvojem visokogradnje sve je više strojeva koji su usko povezani s određenim poslovima, a služe za njegovo lakše izvođenje uz veću sigurnost radnika. Jedan od takvih strojeva je platforma za rad na visini, koja je pronašla svoju primjenu u drugim aktivnostima, svugdje gdje je potrebno sigurno dizati teret i radnike u visinu.

Koje vrste platformi postoje? Za koje poslove se koriste? Što ako vam treba za nadolazeće poslove na visini?

Upoznajmo karakteristike jednog od važnih strojeva koji olakšavaju sve poslove koji su vrlo visoki.


Gdje se sve platforme koriste za rad na visini?

Platforme za rad na visini su samohodni strojevi koji podižu teret u visinu okomito. Korisni su za poslove na kojima je lako pristupiti samom gradilištu i radovima koji se obavljaju. Idealne su za vanjske fasadne radove u visini, održavanje prozora u visini, radove na dalekovodima, podizanje tereta u visine.

Postoje dva modela: makazaste dizače za rad na visini i manje platforme za podizanje gdje stane u jednog radnika s malim opterećenjem. Modeli škara poznatiji su jer su češće angažirani jer se građevinski radovi brže obavljaju kada se na platformu postavi veći teret i više ljudi.

Izvrsna su zamjena za skelu koja nije sigurna i često otežava pristup određenim položajima. Uz to, obrtnici moraju sami pokupiti potrebne alate i materijale, pa je to dodatno usporavanje rada, što košta.


Škare - najtraženiji model

Ako trebate izvoditi radove na visini, možete jednostavno unajmiti i platiti sve građevinske strojeve po danu najma. Ovo je izvrstan način da minimizirate troškove i platite najam strojeva samo kada vam trebaju.

Škare za rad na visini, kao što i samo ime govori, imaju zglobni sustav podizanja (podsjeća na škare) tako da je teret dobro raspoređen, a konstrukcija stabilna. Čak i najmanji modeli platformi za rad na visini podižu do 230 kg tereta na visinu od 7 metara s maksimalno 2 osobe.

Za razliku od bilo koje montirane skele, platforma stroja ima ogradu i mogućnost pričvršćivanja radnika sigurnosnim pojasevima.

Posao se završava puno brže kada se skela mehanički podigne i spusti u visinu, a sav potreban materijal je blizu radnika i dostava ga ne usporava.

Najveći modeli podižu do 680 kg na visinu od preko 18 metara, što je nedostižno za jednu montažnu skelu.

Samohodne makaze za rad na visini imaju dizelski pogon i to su gore navedeni modeli, ali postoje i električne platforme koje su manje, podižu manje tereta na niže visine i češće se koriste u interijerima, silosima, skladištima trgovina i posvuda teret do potrebne visine.

Bez obzira jeste li izvođač građevinskih radova ili ste vlasnik velike tržnice, razmislite o unajmljivanju samohodne platforme kao sigurnijeg i bržeg podizanja tereta na veću visinu.

Nema potrebe za kupnjom stroja jer postoji mogućnost najma najmodernijih modela koji su prošli sve sigurnosne certifikate. Iznajmljivanje će vam donijeti i financijske koristi jer ćete svaki posao koji započnete raditi puno brže nego što je to bilo prije.


Srodni tekstovi:


Ženske tenisice koje zrače kvalitetom, atraktivnošću i savršenom estetikom

Najverniji kupci obuće danas su sigurno žene koje obožavaju da „prošetaju“ svoj o...

Detaljnije

Tri stvari koje trebate znati o električnim trotinetima

            Danas veoma popularno prevozno sredstvo, električni trotin...

Detaljnije

Kako odabrati najlepše i istovremeno kvalitetne torbe za školu?

Odlazak u školu podrazumeva mnogo novina, odluka, nestrpljenja i iščekivanja, kao i če...

Detaljnije

Kako do najlepše posteljine za svaki tip kreveta u kući ili stanu

Udobnost i ušuškanost kreveta nesebično prati odgovarajući model posteljine, kako bi s...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS