Kako do najlepše posteljine za svaki tip kreveta u kući ili stanu


Dom i vrt Moda


Udobnost i ušuškanost kreveta nesebično prati odgovarajući model posteljine, kako bi san bio kvalitetan, neometan i bez osećaja stezanja, preteranehladnoće ili toplote. Tokom svih godišnjih doba važno je obratiti pažnju da posteljina u potpunosti odgovara karakteristikama kreveta, potrebama za pokrivanjem i funkcionalnosti enterijera spavaće sobe.

Najlepši modeli posteljine za svaki tip kreveta, jesu upravo oni koji savršeno pristaju dimenzijama ležaja, pružaju osećaj nežnosti i mekoće, kao i hlađenja, odnosno grejanja i topline, u zavisnosti od perioda godine u kojem se koriste. Važan faktor korisnosti jastučnica, navlaka za jorgan, čaršava i drugih delova posteljina jesu odgovarajuće dimenzije, kvalitet materijala i jednostavnost održavanja.

Dimenzije koje su odgovarajuće za odabrani tip kreveta u spavaćoj sobi

Da bi odabrana varijanta i brend posteljine savršeno pristajao krevetu i izgledao besprekorno u prostoru spavaće sobe, važno je da budu odabrane odgovarajuće dimenzije. U tom smislu, vodi se računa o dimenzijama jastuka i jastučnica, ravnih i čaršava sa lastišom ili gumicom, kao i jorganske navlake, kako ne bi došlo do gužvanja, neudobnosti i nepraktičnosti samog kreveta.

Bitnu ulogu u konačnom odabiru imaju dimenzije dušeka i generalno karakteristike kreveta – da li je u pitanju bračni, dečiji, „baby“, „single“ ili neki drugi model, izražene kao dužina puta širina u centimetrima. Zbog toga, predviđene dimenzije posteljine za bračne  krevete kreću se za jorganske navlake od 140x200 do 240x220 centimetara, dok za čaršave od 120x180, pa naviše. Ukoliko je u pitanju dečiji krevet, navlaka za jorgan treba da bude dimenzija 140x200 centimetara, čaršav 70x80 i jastučnica standardnih 70x80 centimetara. U zavisnosti od vrste dušeka i dimenzija, biraju se odgovarajući setovi posteljina za spavaću sobu.

Kvalitet kao imperativ nežnosti, dugotrajnosti i jednostavnosti održavanja

Omiljeni model posteljine koji privlači pažnju sjajnim i efektnim bojama, dezenima za decu i spavaću sobu odraslih, treba da bude izrađen od najfinijih tkanina. Na taj način, u obzir se uzima način tkanja materijala, koji pleni kvalitetom ukoliko su niti vrlo guste, debele i izdržljive. To istovremeno ne znači da posteljina neće biti nežna na dodir, naprotiv, moći će da se koristi komforno i ležerno uvek i iznova, uz jednostavno održavanje. Kod odabrane posteljine bitno je da se može prati u veš mašini, i to na višim temperaturama, radi što potpunijeg održavanja, ali i dugovečnu upotrebu bez gubljenja osnovnih svojstava.

Neosporna činjenica jeste da posteljina dolazi u direktan kontakt sa kožom, zbog čega ne sme biti izvor alergena, bakterija i osećaja napetosti. Zbog toga, važno je odlučiti se za nešto skuplju varijantu izrađenu od najfinijeg pamuka, viskoze, svile, lana, flanela i srodnih materijala koje karakteriše izuzetan kvalitet, otpornost i dugotrajnost estetike bez promena i gubljenja svojstava. Najvažnije je izbegavati sintetičke materijale, kao i pratiti sirovinski sastav posteljine uz pravilo da što je zastupljenije prisustvo prirodnih vlakana bez udela drugih tkanina i sintetike, to je garantovan veći stepen kvaliteta.

Put od razmatranja dostupnih modela u domaćoj ponudi do odabrane najlepše posteljine neprekidno krasi praćenje sastava, kvaliteta, trajnosti i dizajna, u kombinaciji sa cenovnim izdacima. Kada je u pitanju kupovina elemenata za spavaću sobu kao što su setovi posteljina, bitno je doneti odluku na osnovu materijala i sastava, preporučenog održavanja i obavezno adekvatnih dimenzija za tip kreveta i dušeka, da bi kupovina rezultirala zadovoljstvom.
Srodni tekstovi:


Zašto tradicionalno, a ne internetsko oglašavanje?

U svakom trenutku smo u kontaktu s reklamom, htjeli mi to ili ne, oni se pojavljuju kad god se spoji...

Detaljnije

Šta sve mogu sprave za vežbanje koje vraćaju osmeh na lice

Sobni bicikl, traka za trčanje, tegovi, lopte za istezanje – samo su deo savremenih sprava i o...

Detaljnije

Tri stvari koje trebate znati o električnim trotinetima

            Danas veoma popularno prevozno sredstvo, električni trotin...

Detaljnije

Rubin - dragulj kraljeva

Ako ste na fotografijama imali priliku vidjeti kako su izgledale kraljevske krune, nema sumnje da st...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS