Zaručnički prsten nikako ne smije imati biser, pogledajte zašto


Moda

Zaruke su jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog para. Jednim jednostavnim pitanjem i još jednostavnijim "da" daje se obećanje da ćete biti zajedno do kraja života, da ćete se poštovati i pomagati "i u dobru i u zlu" i prolaziti kroz sve uspone i padovi zajedno. Inače, veliki je pritisak na muškarce oko samih zaruka, jer mnoge djevojke pod utjecajem holivudskih filmova očekuju grandiozne zaruke, romantično okruženje i veliko iznenađenje. Pritisak je posebno velik kada je riječ o zaručničkom prstenu, jer frajer mora pogoditi ukus svoje drage kada je u pitanju nakit, ali i veličina prstena.

Zbog svih tih pritisaka, muškarci obično zaziru od postavljanja “famoznog” pitanja. U ovom ćemo članku pokušati dati nekoliko savjeta kojih bi se trebali pridržavati svi koji kupuju zaručnički prsten.

Kod koga kupiti zaručnički prsten?


Iako se očekuje da će mladić sam kupiti zaručnički prsten, nije loše potražiti pomoć bliske osobe, čisto da razmijenimo mišljenja. Muškarci često zovu prijateljicu ili sestru svoje buduće zaručnice kako bi napravili najbolji mogući izbor. Ako niste sigurni da će djevojke u blizini vaše buduće zaručnice znati čuvati tajnu i ne reći joj prije nego što postavite najvažnije pitanje, djelatnice zlatarne također su prilično iskusne u odabiru idealnog nakita.

Iako ova opcija nije toliko popularna, jer ne liči na one savršene prijedloge iz filmova i knjiga, danas se sve češće događa da momak i djevojka zajedno biraju zaručnički prsten.

Svaki kamen u prstenju nosi određenu simboliku


Nepisano pravilo u modernom dobu je da zaručnički prsten treba biti izrađen od plemenitih metala. Najprije su se kupovale one od žutog zlata, a posljednjih nekoliko desetljeća popularnost bijelog zlata sve je veća, pa je prstenje od ovog materijala preuzelo primat. Iako se čini da klasični prsten treba imati samo dijamant, to zapravo nije istina. Ovaj kamen je najpopularniji, međutim, ako vam financije to ne dopuštaju, ne mora uopće biti s dragim kamenom, već s nekim kvalitetnim cirkonom ili pak s lijepim radom. S druge strane, možete li svojoj dragoj kupiti prsten s dragim kamenom, ukratko ćemo objasniti simboliku svakog dragulja.

Dijamanti su najrjeđe i najtvrđe drago kamenje koje postoji. Mogu biti potpuno prozirne, ružičaste ili žute. Simboliziraju vječnu ljubav, snagu i nepobjedivost.

Sljedeći po snazi je safir. Safiri, iako devet puta slabiji od dijamanata, izuzetno su kvalitetno drago kamenje i najčešće su plave boje, ali ima i bijelih. Simboliziraju vjernost i iskrenost. Možda najpoznatiji zaručnički prsten sa safirom na svijetu je onaj koji je pripadao princezi Diani, a sada ga nosi Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama.

Vrlo su popularni i prstenovi s rubinima koji simboliziraju ljubav i smaragdi koji simboliziraju mladost i plodnost.


Osim dragog kamenja, prstenje se izrađuje i s biserima koji su izuzetno skupi. No, zaručnički prsten navodno ne bi smio imati bisere, jer oni, unatoč svojoj ljepoti i eleganciji, simboliziraju suze, a to nije simbolično obećanje koje želite dati svojoj dragoj na početku zajedničkog života.Srodni tekstovi:


Spušteni kapci - "umoran pogled" i kako to riješiti?

Imate li obješene kapke? Jesu li nastali kao proces starenja ili neke traume? Možda ne znate ...

Detaljnije

Neka vaš dom bude neosvojiva tvrđava, a ne laka meta!

U vremenima koja su, unatoč svom tehnološkom napretku, često nesigurna, potreba za stvaranjem...

Detaljnije

Stomatološki tretman ne mora biti traumatično iskustvo

Mnogima je odlazak zubaru noćna mora. Neki zbog lošeg prethodnog iskustva, neki zbog određeni...

Detaljnije

Zašto je HTZ obuća važna?

Samo značenje kratice "HTZ" (higijensko-tehnička zaštita) govori nam o važnosti ove...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS