Spušteni kapci - "umoran pogled" i kako to riješiti?


Zdravlje

blefaroplastika


Imate li obješene kapke? Jesu li nastali kao proces starenja ili neke traume? Možda ne znate uzrok?

Ove retke pišemo za sve vas koji tražite rješenje kozmetičkog problema, a ni ne znate da opušteni kapci postupno ugrožavaju vid i normalnu funkciju oka. Pronađite uzrok - pronaći ćete pravi lijek!

Ako želite više detalja i uklanjanje svih nedoumica, preporučujemo vam da nastavite čitati ovaj tekst!

Uzroci obješenja kapaka?

U slučaju da dugo primijetite suženje otvora kapka, trebate sklopiti čelo da biste podigli kapak, kapak padne preko zjenice, a sve to ne ovisi o umoru, lošem snu i nije trenutno - to je sigurno da postoji sindrom spuštenih kapaka.

Proces starenja

Spušteni kapci predstavljaju sve situacije kada kapak padne na jedno ili oba oka. To se donekle očekuje u starijih osoba, gdje dolazi do općeg opuštanja mišića lica i kože, pa pada zbog gravitacije.

U većini slučajeva ove situacije ne ugrožavaju vid, ali ako višak kože ometa pravilnu funkciju oka, tada se moraju poduzeti neke mjere liječenja.

Posljedica osnovne bolesti

Neke bolesti uzrokuju pad jednog ili oba kapka i nedovoljnu kontrolu mišića lica. Provjerite sa svojim liječnikom je li ovo očekivana situacija ili progresija bolesti i kako biste se trebali postaviti u tom pogledu.

Ozljede živaca

Lift živca odgovoran je za pravilno funkcioniranje kapka. Isteže se i gubi snagu zbog starosti, ali može uzrokovati i ozljede što uzrokuje vidljivi pad kapka koji nema istu funkciju kao prije.

Neprimjeren način života

Alkohol, loš san, uzimanje droga, neadekvatna prehrana česti su uzroci oteklina oko očiju. Kada takvi uvjeti postoje dulje vrijeme, tada ostavljaju trajne posljedice na koži, a tanka koža oko očiju prvo pati.

Uzroci su dakle razni. Neki su uvjeti privremeni, ali neki se vremenom samo pogoršavaju i predstavljaju sve ozbiljniji problem.

Kako se liječe spušteni kapci? Jedan od načina je uz pomoć blefaroplastike

Ovisno o uzroku i liječenju, ona se razlikuje od situacije do situacije.

Ako se viseći kapci pojave zbog lošeg načina života - odmah ih promijenite! Posljedice su vidljive na koži, ali sigurno ugrožavate i unutarnje organe, pa kad poboljšate opće zdravlje i problem spuštenih kapaka nestane.

Liječenje osnovne bolesti također donosi oživljavanje, tako da se spušteni kapci mogu povući kad se bolest stavi pod kontrolu.

Ako je problem u mišiću podizača, može se izvršiti njegovo operativno skraćivanje ili povezivanje podizača i frontalnog mišića.

Kirurška metoda liječenja također uključuje blefaroplastiku, gdje se višak kože i masnoće kirurški uklanjaju s kapka. Za kirurga je važno biti precizan jer uklanjanje premalog dijela ne rješava problem, a previše uzrokuje nemogućnost treptanja i zatvaranja oka.

Bez obzira imate li samo estetski problem ili je on već prerastao u zdravstveni problem - postoje dobra rješenja. Kratkoročna rješenja uključuju neoperativno liječenje, a ako je situacija ozbiljnija, postoje i kirurški zahvati kojima se podvrgavaju i mala djeca i odrasli. Pazi na oči!


Srodni tekstovi:


Lijek za Helicobacter pylori

Ako osjetite simptome nadutosti, bolova u želucu, mučnine, povraćanja, moguće je imati Helicobacter ...

Detaljnije

Sigurnosna vrata za siguran dom

Tko god se odluči ugraditi protuprovalna vrata u svoj dom, sigurno nema lak zadatak. Treba spojiti e...

Detaljnije

3 razloga koji pokazuju da su narukvice savršen poklon

Asortiman nakita je vrlo bogat i raznolik, zbog čega u svakom trenutku možete pronaći savršen...

Detaljnije

Zašto je HTZ obuća važna?

Samo značenje kratice "HTZ" (higijensko-tehnička zaštita) govori nam o važnosti ove...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS