Lijek za Helicobacter pylori


Zdravlje

Ako osjetite simptome nadutosti, bolova u želucu, mučnine, povraćanja, moguće je imati Helicobacter pylori koji nagriza sluznicu želuca i uzrokuje gastritis, čir na želucu, ali i teška stanja poput raka i limfoma probavnog trakta.

Do sada nije otkrivena čarobna pilula, koja je lijek za Helicobacter pylori. Terapija uključuje kombinaciju različitih lijekova i tretmana s većim ili manjim uspjehom.


Liječenje započinje antibioticima

Iako se pokazalo da je Helicobacter pylori otporan na većinu antibiotika, kombinacija s drugim lijekovima može uništiti njegovu ovojnicu tako da je osjetljiva na želučanu kiselinu.

Uz antibiotike za liječenje Helicobacter pylori, preporučuju se i lijekovi za snižavanje razine želučane kiseline jer na nju utječe ta kiselost. Unatoč svim očekivanjima, želudac može biti dom patogenim mikroorganizmima, na što se dugo sumnjalo.

Probiotici sadrže korisne probio-kulture zbog kojih se flora u želucu i crijevima normalizira. Dobro dolazi kao popratni dio liječenja antibioticima koji liječe i remete dobru crijevnu floru.


Čajevi za liječenje Helicobacter pylori

Postoje biljne mješavine koje su posebno izrađene za liječenje Helicobacter pylori, ali nije dokazano da donose cjelovit lijek. Vjerojatnije je da će simptomi popustiti, tako da se gastritis i žgaravica javljaju rjeđe. Zeleni i crni čaj, čaj od kadulje, koprive smirujuće djeluju na upaljenu sluznicu, pa je dobro i njih konzumirati.

 Čaj treba nastaviti i nakon prestanka simptoma, jer djeluju smirujuće, jer osim što smanjuju razinu kiseline, pomažu i oporavku bolesnog želuca.


Helicobacter pylori i prehrana

Svatko tko već dugo ima simptome prepoznao je puno namirnica koje potiču gastritis, probavne smetnje i nadutost.

Promjena prehrane obavezna je za Helicobacter pylori i znači jesti manje začinjenu hranu, povrće s roštilja, nemasno meso i ribu, puno juha i variva.

Treba izbjegavati alkohol, gazirane sokove, slatkiše, kavu u velikim količinama, prženu hranu ... Osim pravilne prehrane, važno je paziti na redoviti broj obroka i ne večerati nakon 18 - 19h.

Povrće pridonosi oporavku želuca, posebno kupus, špinat, cvjetača i kelj, ali kruške, šljive, jabuke i brusnice pomažu i protiv Helicobacter pylori. Pokazalo se da je đumbir izvrstan način za ublažavanje mučnine i bolova u trbuhu koje Helicobacter pylori često može uzrokovati.


Promjena životnih navika

Kad se pojave prvi simptomi, to znači da je organizam već ugrožen. Tijelu je potrebno puno energije za borbu protiv Helicobacter pylori, pa treba učiniti sve da ova borba bude što kraća.

Za početak je dovoljno uključiti više tjelesnih aktivnosti, što će uz bolju prehranu donijeti gubitak kilograma i povećati imunitet, što zatim olakšava borbu.

Zdrav san, manje stresa i život bez alkohola i cigareta također neizravno pomažu u zacjeljivanju probavnog trakta i čine svaki obrok ugodnim za vas.

Najbolja preporuka za liječenje Helicobacter pylori je kombiniranje svih ovih metoda. Neki će se oporaviti nakon 7 dana, nekima će trebati puno više. Promjena životnih navika i bolja prehrana nešto su na što tijekom cijelog života morate paziti, jer će samo tako svi probavni organi funkcionirati besprijekorno.


Srodni tekstovi:


Problemi s vrtnim crijevom i kako ih riješiti

Problemi najčešće nastaju zbog nepravilnog rada, nepovoljnih vremenskih uvjeta, mehaničkog ut...

Detaljnije

5 razloga zašto biste trebali putovati s prijateljima

Putovanje u nova mjesta jedno je od najisplativijih iskustava koje bi si ljudi mogli priuštit...

Detaljnije

DA LI SU BOJLERI ZA KUPATILO NAJVEĆI POTROŠAČI STRUJE

Tačno je - bojler za kupatilo je jedan od većih potrošača električne energije u jednom domaći...

Detaljnije

Kako Talijani prave espresso?

Svaka kultura ima svoje specifičnosti, a Italija je također poznata po tradiciji pijenja kave ili es...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS