Odaberite ugaonu garnturu – idealno rješenje za svaki enterijer


Dom i vrt


Prilikom uređenja prostora u kojem stanujemo, trudimo se da nađemo najbolja moguća rešenja kada su u pitanju podne obloge, stolarija, zidovi, nameštaj. Tačnije, želimo da izaberemo ono što je praktično, povoljno, a ujedno i moderno. Baš takve su ugaone garniture, čijim izborom nikada nećemo pogrešiti.


PRE SVEGA: FUNKCIONALNOST

Ugaone garniture predstavljaju izuzetno praktičan komad nameštaja koji se prevashodno postavlja u dnevne sobe. Iako su primarno namenjene dnevnoj varijanti i sedenju, mnogi modeli poseduju mogućnost razvlačenja kada one postaju vrlo udobni kreveti za spavanje – kao takvi se mogu koristiti čak i svakodnevno, a naročito prema potrebi. Kako imaju ugao, obično sa jedne strane, ali je moguće da se on nalazi i sa obe, vrlo su zgodne za sedenje i ima dosta mesta. 

Kako se uobičajeno postavljaju u ćošak prostorije, prostor je maksimalno iskorišćen, odnosno, on se može mnogo bolje iskoristiti, naročito kada je reč o sobama malih kvadratura.

PRIKLADNE ZA RAZLIČITE STILOVE

Budući da su koncipirane za svakodnevno sedenje, kao i korišćenje tokom celog dana, ugaone garniture su izuzetno zahvalne. Kao takve, vrlo su lako uklopive u različite stilove enterijera, što je naročito mogućno realizovati budući da postoji zaista pregršt modela ovog komada nameštaja. 

Naime, bez obzira na to da li je prostor uređen na klasičniji način, vrlo moderan, neobičan ili minimalistički, ugaone garniture su uvek dobra opcija, uklopive sa svim drugim stvarima, kao i materijalima.

UTIČU NA ESTETIKU PROSTORA

Poput i drugih komada nameštaja, tako i ugaone garniture utiču na estetski izraz samog enterijera. Otuda one mogu biti vrlo dominantne u prostoru, mogu ga oplemeniti, upotpuniti, dajući mu specifičan šarm. 

Naime, to se pre svega postiže oblikom, budući da je on uglavnom vrlo jednostavan i sveden. Dimenzije ugaonih garnitura i konačni oblici, visina naslona i prisustvo stranica, variraju od modela do modela, a mi ćemo svakako izabrati ono što pogoduje našem prostoru. Osim formom, one se razlikuju i po meblu – to je uobičajeno tkanina, dok su vrlo popularne i koža i eko koža, tačnije mogu biti različitih struktura. 

Mebl se razlikuje po boji i dezenima, šarama, pri čemu mogu biti jednobojne, dvobojne, šarene, sa klasičnim i vrlo neobičnim detaljima. Uvek je najpraktičnija opcija opredeliti se za jednu boju, a jastučićima i prekrivačima uneti neku promenu ukoliko nam je potrebna.

KOJI MODEL KUPITI?

Kada treba da odlučimo koju ugaonu garnituru da kupimo, važno je da se vodimo nekolikim činiocima. Pre svega potrebno je da sagledamo raspoloživi prostor i osmislimo na koju poziciju bismo je postavili – tako da se prirodno uklopi sa rasporedom ostalog nameštaja, položajem vrata i prozora. 

Pritom treba da obratimo pažnju i na dimenzije, koje moraju biti u skladu sa prostorom. Važno je i po stilu uklopiti je sa komodama, ormanima, stolovima, odnosno predmetima koji se već nalaze u prostoriji. Takođe, i boje u sobi treba da budu saglasne. 

Dakle, osim što treba voditi računa o specifičnostima prostora, bitno je da biramo po našem ukusu, da nam cena odgovara, a, pre svega, da ugaona garnitura bude udobna.

Srodni tekstovi:


Madeži – ukras na koži ili znak potencijalne opasnosti?

S pojavom ljeta raste svijest o pregledu madeža. Tako se mnogi ljudi, uz to što obavljaju red...

Detaljnije

Sve što biste trebali znati pri kupnji novog stana

Veliki broj mladih odlučuje se samostalno podići bankarski kredit kako bi jednom zauvijek rije&scaro...

Detaljnije

Što znači vozački ispit kategorije B?

B kategorija polaganja vozačkog ispita uključuje osposobljavanje i dobivanje vozačke dozvole za upra...

Detaljnije

Zaručnički prsten nikako ne smije imati biser, pogledajte zašto

Zaruke su jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog para. Jednim jednostavnim pitanjem i jo&sca...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS