Kako očistiti aparate za kavu?


Dom i vrt Zanimljivosti



Nema tog barmena koji će vam reći da je oduševljen činjenicom da uz svoj osnovni posao koji uključuje pripremu raznih vrsta kava i cijeđenih sokova, te koktela i ostalih pića koja su u ponudi u specifičan kafić ili restoran, on također mora očistiti aparat na kraju svoje smjene.za kavu. Nerijetko se događa da oduzima puno vremena, pa je to glavni razlog zašto se mnogi ljudi koji rade za šankom u ugostiteljskom objektu ne tako rijetko žale na taj dio posla.

Međutim, s vremenom, kada uđu u štos, da tako kažem, obično im neće trebati onoliko vremena koliko im je u početku trebalo za čišćenje određenog uređaja.

Aparati za kavu u kafićima moraju biti besprijekorno održavani

Možda ste bili u situaciji da ste u restoranu dobili naručenu kavu koja je bila kiselkastog okusa. Mnogi prvo pomisle da se pokvarilo mlijeko, što također može biti slučaj, no za to su najviše krivi aparati za kavu koji nisu dobro održavani. Naime, ako se određeni aparat ne čisti redovito i pravilno, odnosno u potpunosti, često dolazi do promjene okusa kave koja se na njemu priprema. Pogotovo onaj koji se priprema među prvima.

Naime, kako bi kava bila ukusna potrebno je svaki dan pažljivo očistiti aparat za kavu i pripaziti da idući dan prvu koju skuhate prolijete po istom aparatu. Možda se s tim ne slažu svi ugostitelji, jednostavno zato što su zbog te jedne prolivene kave na gubitku, ali gosti koji su imali priliku probati prvu kavu u danu itekako znaju o čemu pričamo.

Ako se, međutim, aparat pažljivo održava, što nije uvijek slučaj, tada neće biti potrebe proliti prvu kavu tijekom tog dana, jednostavno zato što iz loše očišćenog aparata neće biti ostataka kave.


Kako očistiti aparat za kavu u kafiću?

Isključivo ovisno o kojoj se vrsti uređaja radi, bit će definirano i kako ga je najbolje očistiti. Naime, u većini ugostiteljskih objekata barmeni se na početku svog rada uče čišćenju aparata za kavu. Od njih se potom očekuje da se svega toga pridržavaju i da vode posebnu brigu o redovitom čišćenju aparata za kavu na pravilan način sve vrijeme dok rade kao barmeni u tom restoranu.

Najčešće je prvo potrebno pustiti malo vruće vode da iscuri iz aparata, kako bi se nakupljeni ostaci kave što više omekšali. Zatim bi barmen posebnom krpom trebao očistiti sve ostatke kave u aparatu.

Tek kada je potpuno siguran da na krpi više nema ostataka kave, može reći da je završio s pranjem aparata. I tako bi trebao činiti svaki dan.

Međutim, u praksi mnogi ljudi koji rade za šankom ne čiste temeljito aparate za kavu i tada dolazi do ranije opisane situacije, a to je posluživanje kisele kave. Kako bi se to izbjeglo u ugostiteljskim objektima, barmeni moraju biti odgovorni i s velikom pažnjom redovito čistiti aparat za kavu, kako bi svojim gostima omogućili uživanje u okusu omiljenog napitka.








Srodni tekstovi:


Praktična primjena transformatora

            Jedan od najprostijih električnih uređaja koji postoji i k...

Detaljnije

Spušteni kapci - "umoran pogled" i kako to riješiti?

Imate li obješene kapke? Jesu li nastali kao proces starenja ili neke traume? Možda ne znate ...

Detaljnije

Stvari koje treba da znate o zubnim implantatima

Kad god ste bili kod zubara, verovatno ste videli modele ili literaturu o protezama, krunicama ili p...

Detaljnije

Kako tehnologija utječe na kvalitetu vida i kako zaštititi vid?

Razvojem tehnike i tehnologije i njihovom sve većom primjenom u poslovnom svijetu, kao i pojavom nov...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS