Tri stvari koje trebate znati o električnim trotinetima


Financije Zdravlje

            Danas veoma popularno prevozno sredstvo, električni trotinet, široko je rasprostranjen širom sveta, pa tako i kod nas. U poslednjih par godina beleži kontinuirani rast kada je prodaja i potražanja u pitanju. To je stvorilo pogodnu klimu za razvoj različitih modela i pojave novih proizvođača na svetskom tržištu.

Treba obratiti pažnju na odnos karakteristika i performansi koju nude električni trotineti sa njihovom cenom jer nije najjeftinije uvek i najpovoljnije.

Jednostavno i efikasno prevozno sredstvo

            Probijanje kroz pik gradske gužve nikada nije bilo lakše nego danas uz dostupnost različitih jednostavnijih prevoznih sredstava. Električni trotineti predstavlju sa jedne strane vrlo jednostavno i praktično prevozno sredstvo koje je sa druge strane relativno jefitno i isplativo.

Osim lakog prolaza kroz gradsku gužvu, omogućava da boravite na svežem vazduhu i da izbegnete gužvu javnog prevoza s obzirom da pandemija virusa kovid 19 i dalje traje. Koriste se uglavnom u urbanim sredinama i tokom sunčanih dana i povoljnih vremenskih uslova. Smatraju ga i ekološki prihvatljivim.

Za njih vam nisu potrebna specijalna parking mesta, lako su sklopivi i ne zauzimaju puno mesta pri odlaganju.

Saobraćajna pravila kojih se treba pridržavati

            Iako naš zakonodavni sistem ne definiše na eksplicitan način pravila ponašanja u saobraćaju za ovo prevozno sredstvo, ipak postoje neke opšte stvari sa kojim treba da bude upoznat svaki vozač i koji bi trebalo da se pridržava radi opšte bezbednosti svih učesnika saobraćaja.

To znači da se vozači mogu kretati trotoarom, biciklističkom stazom, glavnim putem. Ali u svakom slučaju treba biti na dodatnom oprezu. Nove izmene zakona trebalo bi da regulišu ovo pitanje, kao i pitanje obavezne zaštitne opreme kao i dodatne opreme za vozilo, ko može da upravlja njime kao i druge stvari ključne za važnost osiguranja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Neke od opštih preporuka su da početnici voze sporije i stazama koje su manje prometne kako bi se navikli i prilagodili. Uz to radi povećanja osećaja sigurnosti možete nositi kacigu i refelktujući prsluk u uslovima smanjene vidljivosti na putu (mračnijih mesta bez osvetljenja ili sa slabim osvetljenjem).

U pripremi je uvođenje i definisanje potrebnih pojmova, pravila ali i kazni u naš zakonodavni sistem, koje još uvek nisu usvojene.

Cena električnog trotineta i troškovi održavanja

            Kada razmišljate o kupovini elektičnog trotineta cena je jedan od ključnih faktora koji će uticati na konačnu odluku. Ali njegova cena je svakako niža od cene bilo kog automobila.

Kada je održavanje u pitanju moglo bi se reći da je isto veoma jednostavno. Ne zahteva nikakve skupe tretmane niti dodatna ulaganja. Čitanjem uputstva i pravilnom svakodnevnom upotrebom osiguravate ispravno korišćenje koje smanjuje mogućnost kvarova na minimum. Kod mnogih kupovina, a posebno kada birate električne uređaje i prevozno sredstvo, poput električnih trotineta cena održavanja može da utiče na konačnu odluku. Zato je važno da znate i ovaj deo.

U skladu sa potražnjom za majstorima i serviserima ovih uređaja otvoreni su posebni servisi koji najčešće nude usluge zamene određenih delova. Ako se desi da neki vitalni deo treba da se zameni imajte na umu da ta popravka i zamena mogu koštati i do 40% ukupne cene električnog trotineta.
Srodni tekstovi:


Alergija na kravlje mleko – kako nastaje i koliko je opasna?

Jedna od najčešćih alergijskih reakcija koju razvijaju deca do druge godine života jeste aler...

Detaljnije

Kako Talijani prave espresso?

Svaka kultura ima svoje specifičnosti, a Italija je također poznata po tradiciji pijenja kave ili es...

Detaljnije

Prednosti krovnih sendvič panela - za zaštitu objekata svih namjena

Moderna troslojna konstrukcija poznata pod nazivom sendvič paneli koristi se za kvalitetnu izolaciju...

Detaljnije

Sigurnosna vrata za siguran dom

Tko god se odluči ugraditi protuprovalna vrata u svoj dom, sigurno nema lak zadatak. Treba spojiti e...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS