Sve prednosti PVC stolarije


Dom i vrt

stolarija pvc

Kada dođu hladni zimski dani, a sezona grijanja u punom jeku, izolacija doma je na dodatnoj kušnji. Za izolaciju su najvažnija fasada i stolarija, pa ako su ta dva segmenta dobro odrađena, razloga za brigu nema. No, stanje na terenu pokazuje da se još uvijek mnoge kuće vide bez fasade, sa zastarjelom i dotrajalom drvenom stolarijom. U vrijeme kada se puno pažnje pridaje energetskoj učinkovitosti, takva situacija je nedopustiva. U čemu je problem, kad svi znaju da dobra izolacija sprječava gubitak energije i štedi energiju za grijanje i hlađenje prostorija? Financije, naravno. Ulaganje u izolaciju nije financijski zanemarivo, a za mnoge je nedostižno. Zato su potrebne određene subvencije koje su se ponegdje već počele provoditi.

Vanjska i unutarnja izolacija zidova

Vanjska izolacija, odnosno fasada, iznimno je važna za svaki objekt. Kad je riječ o kući u kojoj treba napraviti izolaciju, sve ovisi o vlasniku kuće i koliko novca mora uložiti u materijal. Nešto je teža situacija kada je u pitanju zgrada, odnosno stambena zgrada namijenjena za smještaj znatno većeg broja ljudi. Budući da se fasade i izolacija zgrade ne rade i obnavljaju tako često, a za svaki posao potrebna je suglasnost svih stanara, kao i puno više novca nego za kuću, izolacija stanova se poboljšava na drugi način. Često je zamjerka stanovima u novogradnji loša zvučna i toplinska izolacija. U tom slučaju radi se tzv. unutarnja izolacija zidova. Ovo je odlično rješenje, jer se ne mora graditi cijeli stan, već samo pojedine prostorije koje trebaju dodatnu izolaciju (najčešće u prostorijama s vanjskim zidovima, odnosno kada su u pitanju prostorije napravljene ostakljenjem ili zatvaranjem terase). U tom slučaju radovi ne ovise o vremenskim uvjetima. Dakle, nije važno je li vani jako vruće ili su temperature minus - radovi na unutarnjim zidovima mogu se izvesti u bilo kojem trenutku. Vanjska izolacija je u tom smislu zahtjevnija, pa se preporuča raditi kada nije ni prevruće ni prehladno, odnosno u proljeće ili jesen.

Kod mijenjanja stolarije PVC je najbolji izbor

Ne postoji druga vrsta stolarije koja je bolja u uštedi energije od PVC stolarije. Upravo zbog toga je toliko zastupljen i popularan. Druga opcija je aluminijska stolarija koja je trajnija, ali gubi bitku protiv PVC stolarije kada je riječ o izolaciji. Iako nije izdržljiv kao aluminijski, stolarije PVC profili imaju dug vijek trajanja, te su jeftiniji od ostalih vrsta stolarije. No, tu se ne ubraja drvena stolarija koja je zbog svojih karakteristika odavno zastarjela, od čega se ističe održavanje. Danas je potrebna stolarija koja zahtijeva što manje truda za održavanje, a PVC stolarija omogućuje upravo to uz jednostavno održavanje vlažnom krpom i blagim sapunom. Prednosti su mu što je izdržljiv, te je pogodan za prozore i vrata, kao i za vrata terase. Što se modela tiče, postoji paleta boja u kojoj se može izvesti, što ga čini da se uklopi u svaki prostor.Srodni tekstovi:


Kako odabrati savršen tuš za svoju kupaonicu?

Prilikom uređenja kupaonice treba obratiti pažnju na svaki element, posebno kada su u pitanju tu&sca...

Detaljnije

Šta sve mogu sprave za vežbanje koje vraćaju osmeh na lice

Sobni bicikl, traka za trčanje, tegovi, lopte za istezanje – samo su deo savremenih sprava i o...

Detaljnije

Spušteni kapci - "umoran pogled" i kako to riješiti?

Imate li obješene kapke? Jesu li nastali kao proces starenja ili neke traume? Možda ne znate ...

Detaljnije

NAKIT - UKRASNI ARTIKLI

Predmeti koje ljudi stavljaju na sebe, na svoje tijelo, odjeću ili obuću jednostavno se nazivaju - n...

Detaljnije
Copyright © 2021 Zpress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS